E reja shqiptare vret 53-vjeçarin! Pasi pane të vërtetën tronditëse, gjykata italiane e liron menjëherë

Gjykata italiane ka urd hëruar lir.imin e menjëhershëm të Aurela Perhatit, 25-vjeçares që vr.au një 53-vjeçar më 31 dhjetor 2019. Pas het imeve të Prokurorisë, gjyqtarët italianë dolën në vendimin se ajo e kishte kryer vr.asjen për ve tëmbr.ojtje pasi ai kishte tentuar ta pë.rdhu.nonte. 25-vjeçares iu hoq arr.esti në shtëpi dhe u la e lirë. Sipas mediave italiane, shqiptarja e kishte go.ditur në mënyrë që të vetëmb.rohej dhe nuk kishte dashur t’i shkaktonte vd.ekjen.

Pas ngjarjes, e reja shqiptare u largua nga vendngjarja. Ajo banonte në komunën Ovada në provincën e Alessandrias. Falë gjurmëve të lëna në xhupin e vi.ktimës nga marmita e automjetit tip Lancia Y e zezë në zotërim të Aurela Perhatit, policia italiane ka mundur ta identifikojë. Ajo i ka thënë policisë se nuk e njihte dhe se ka pranuar ta shoqërojë me makinë. Ky i fundit njihej nga policia italiane si person na.rkoman që shpesh herë kërkonte lëmoshë në rrugë për të blerë dr.ogë.

Ajo ka shtuar se ai ka tentuar ta për dh.unojë duke e de tyruar të zbresë nga makina, teksa gjendeshin në një zonë të izo.luar. Shqiptarja ka tentuar të lar.gohet dhe e ka për.plasur me makinë.

“Mendova se vetëm e kam prekur me makinë e jo ak.sidentuar deri në vd.ekje”,-ka thënë e reja. Për mediat lokale italiane avokati i saj mbrojtës është shprehur se “nuk ka qenë v.rasje e qëllimshme dhe e paramenduar. Ka qenë një rast tr.agjik e i p.afat”.